Varför skaffa hemsida?

Varför skaffa hemsida?

Idag handlar allting om internet och att synas där. Med hjälp av internet bildar vi oss uppfattningar om produkter och företag som följaktligen leder oss till affärer, eller hjälper oss undvika dåliga beslut. Syftet med en websida är att hjälpa era kunder att navigera till rätt beslut och en affär för er .

Genom en positiv, tydlig och informativ hemsida, stark profiliering på sociala medier ökar era chanser att generera fler kunder och uppnå ökad försäljning. Kostnaden för denna kvalitetssäkring är inte en utgift, utan en investering. Nedan vill vi tillhandahålla några av de fem starkaste skälen till att investera i en modern, konkurrenskraftig hemsida.

I en värld där närmare 80% av alla kunder vänder sig till internet för att fatta beslut om sina köp, är det enormt viktigt att du som företag har en stark närvaro på Internet.  Det ökar förtroendet och förbättrar förtroendet mellan dig och dina kunder. Din hemsida är som en butik med öppettid 24 timmar om dygnet. Och precis som alla andra butiker bör den hållas ren, professionell, informativ och inbjudande.

När kunderna går ut och söker på produkten ni säljer är chansen att toppresultaten i sökmotorn kommer leda till någon av dina konkurrenters hemsidor. Genom att investera i tydlig information på din hemsida, modern design och god SEO, ökar chansen att även din ditt företag dyker upp bland toppresultaten. Saknar ni en websida, eller om din nuvarande hemsida är utdaterad, minimerar du kraftigt chansen att kunder väljer att göra affär med just er.

En modern websida har lika stort fokus mellan grafisk design, kommunikation, sökmotoroptimering och  responsivitet. Statistik visar att hemsidor utan mobilanpassning förlorar kunder till konkurrenter. För tio år sedan var det kanske en rimlig affär att sticka till en tusing åt någon bekant med HTML-kunskaper, för att få en enkel hemsida. Men tiderna förändras och det är viktigt att hänga med i utvecklingen för att behålla sin position på webben.

Websidan är ert ansikte utåt, man brukar säga syns man inte finns man inte. Det är hit era kunder kommer vända sig både innan och efter köp för information, rådgivning och kontakt. Därmed är det viktigt att ni ger ett proffessionellt och konsistent intryck, med rätt färgkombinationer, textfonter, informationstexter och bildmaterial. Om du saknar en stark företagsprofil idag så är en hemsida ett utmärkt tillfälle till att börja bygga upp en sådan!

En ständigt öppen kommunikationsväg på internet ökar chansen att kunder söker sig till er på eget initiativ. Websidor är utmärkta för detta ändamål. Ni kan sälja era tjänster och produkter direkt via websidan, eller uppmuntra dina kunder till att ta kontakt med er redan på startsidan. Med en påkostad websida kan ni skicka ut nyhetsbrev, erbjuda automatiserade offerter eller skylta med specialerbjudanden och kampanjer samt exponera er. Allt vid sidan om er dagliga företagsamhet.

Istället för att lägga tusentals kronor på reklam och annonser, börja med att investera i en ordentlig websida. Det kommer med all sannolikhet leda till ökad exponering, fler kunder och större omsättning. Vill du veta mer om hur Andrix kan hjälpa er kontakta gärna mig så berättar jag hur Andrix bygger upp våra hemsidor .

Ni är alltid välkommen att kontakta Andrix för att starta en diskussion om hur du kan förbättra er närvaro på nätet.

Kommentera

Stäng meny